پروژه نصب رسوب زدا هیدرفلو در نازل اسپری‌های برج خنک کننده خط سیمان بجنورد | نازل اسپری

نصب رسوب زدا هیدروفلو در نازل اسپری برج خنک کن کارخانه سیمان بجنورد

نصب رسوبزدا هیدروفلو در نازل اسپری کارخانه سیمان بجنورد

نازل اسپری‌‌‌های برج خنک کننده خط سیمان، جزء پر دردسرترین تجهیزات تاسیساتی و صنعتی هستند. کنترل سختی آب در تصفیه‌های کارخانه‌های سیمان به مرور زمان به فراموشی سپرده می‌شود. رسوبزدا هیدروفلو به خوبی می‌تواند در این امر تأثیرگذار باشد.

چندین علت برای آن وجود دارد، اولاً کارخانجات سیمان در نقاطی احداث می‌شوند که به معادن اولیه آهک، کائولن و … نزدیک هستند به همین علت عمدتاً چاه‌های آب زیرزمینی اطراف کارخانه دارای سختی بالا هستند نکته دوم این است که حجم آب سختی گیری شده یا اصطلاحاً آب نرم در کارخانجات سیمان بسیار بالاست.

چنانچه 1200 متر مکعب آب نرم در شبانه روزی نیاز است حدود 1400 الی 1500 متر مکعب آب خام باید برداشت شود و این حجم از سختی گیری آب، انرژی بسیار زیادی شامل نفر – ساعت پرسنل بهره برداری، انرژی الکتریکی پمپ‌ها، خرید و نقل و جابجایی نمک و نهایتاً هدایت و مدیریت پسآب نمکی دارد.
نکته سوم مشکلات زیست محیطی سختی گیرهای رزینی است. تولید 150 الی 250 متر مکعب پسآب نمکی و آهکی آب بزرگترین ضرر را برای منابع آب زیر زمینی است و موجب شوری آب و خشک شدن چاه‌های آب می‌گردد.
نکته چهارم استهلاک و از بین رفتن “رزین‌های سختی گیر” است. هزینه بسیار گزافی جهت بازسازی سختیگیرهای رزینی انجام می‌شود اما به مدت کوتاهی سختی آب خروجی افزایش می‌یابد و عملاً صرف این حجم از انرژی، آب، پرسنل بهره برداری کاری عبث و بیهوده است و تاثیری در کاهش سختی آب نداشته و به همین علت به مرور زمان، سختی گیرهای کارخانجات سیمان از مدار بهره برداری خارج می‌گردند.
در سمت مقابل حالا که آب سخت وارد مدارهای لوله کشی کارخانه می‌گردد، مشکل رسوب فراگیر و تشدید شده و به همین علت در کارخانجات سیمان روزانه 1 یا 2 نوبت نازل اسپری‌های برج خنک کن بازدید می‌شوند و نازل‌هایی که دارای گرفتگی هستند تعویض می‌گردد.

این نازل‌ها فرصت زمان مناسب اسید شویی و تمیز شده و آماده بهره برداری مجدد می‌شوند. رسوبگذاری در نازل اسپری‌های برج خنک کن سیمان خیلی سریع اتفاق می‌افتد و دلیل آن دمای بسیار بالای محل نصب (حدود 250 درجه سانتیگراد) و فشار بالای آب و سختی آب است.
تشکیل رسوب در نازل اسپری‌ها دمای دود، گاز، گرد و غبار خروجی کوره را افزایش می‌دهد که در مرحله‌ی غبارگیری مشکلات عدیده بوجود می‌آورد. اصطلاحاً شره کردن یا ریزش آب از نازل بجای اسپری شدن باعث تشکیل رسوبات سیمانی بر روی جداره داخلی برج شده و افزایش وزن سازه به مرور زمان خطرات واژگونی آنرا بدنبال خواهد داشت.

رفع سختی نازل اسپریها با کاربرد رسوبزدای هیدروفلو

شرکت رادین گستر سینا در سال1390 و 1392، دو دستگاه رسوب زدای هیدروفلو مدل P-100 بر روی مدار نازل اسپری برجهای خنک کن خط 1 و 2 تولید نصب نمود. از مزایای رسوبزدای هیدروفلو این است که سرعت بالای آب یا به عبارت دقیقتر توربولان سیال، مانعی برای تشکیل کریستال در داخل آب نیست.

با ارسال سیگنال از طرفین محل نصب کریستال‌های سختی آب داخل لوله با ابعاد بسیار ریز و میکرونی تشکیل شده که خللی در عبور از مقاطع باریک نازل‌ها بوجود نمی‌آورد.
این کریستال‌ها سایر املاح سختی را به خود جذب و به قطر حدود 10 الی 20 میکرون (حداکثر) می‌رسند. سپس از محل نازل خارج و به داخل فضا اسپری می‌شود. با استفاده از رسوب زدا هیدروفلو نیازی به استفاده از روش‌های سختی گیری آب نظیر سختیگیرهای رزینی تصفیه خانه‌های آب صنعتی، سیستم‌های آب شیرین کن صنعتی نیست و مستقیماً می‌توان از آب سخت استفاده نمود.

پس از نصب موفق رسوبزدا هیدروفلو این شرکت موفق به دریافت نامه رضایتمندی مشتری از شرکت سیمان بجنورد در سال 1391 گردید و در سال 1392، بخاطر کیفیت عملکرد دستگاه‌ها، مجدداً خرید دستگاه‌های رسوب زدا هیدروفلو برای نازل اسپری خط 2 سیمان بجنورد انجام گردید.

لازم به توضیح است که در سایر مدارهای خنک کاری فرآیند سیمان نیز رسوبزداهای هیدروفلو نصب شده که در پروژه‌های موفق آتی به آن خواهیم پرداخت.

نصب رسوبزدا هیدروفلو در نازل اسپری برج خنک کن کارخانه سیمان بجنورد