کیس استادی شرکت نصیر
مقدمه :
شرکت نصیر لوازم بعنوان اولین تولیدکننده OEM ( تامین کننده خط تولید خودرو سازان ) مجموعه قفل های سوئیچی خودرو در ایران بیش از 30 سال است که فعالیت خود را آغاز و در این راستا با افزایش ظرفیت و کیفیت محصولات خود توانسته بخش عمده نیاز خودروسازان کشور از جمله : ایران خودرو ، سایپا ، پارس خودرو ، گروه بهمن ، زامیاد و … را تامین نماید. محل کارخانه شرکت نصیر لوازم در کیلومتر 11 جاده مخصوص کرج واقع شده است. این شرکت با اختصاص حدود 400 متر مربع فضا جهت آزمایشگاه تخصصی توانسته تمامی استانداردهای مورد نیاز را برای محصولات تولیدی خود دریافت و با شرکتهای مشابه خارجی رقابت و نسبت به عرضه محصولات خود به بازارهای جهانی اقدام نماید. محصولات تولیدی این شرکت را میتوان به چهار قسمت اصلی تقسیم کرد :
- محصولات خودرویی: ست کامل خودرو، درب باک، ست کامل قفل و …
- محصولات الکترونیک: برد رسیور، برد ریموت
- محصولات ساختمانی: ست کامل قفل ضد سرقت با کلید، سیلندر با کلید کامپیوتری
- محصولات pvc شامل نوار pvc
لازم به توضیح است شرکت نصیر لوازم در سال 1379 فعالیت جدید خود را در امر تولید نوارهای آب بندی خودرو و قطعات اکسترودری و غیره آغاز نموده و سیاست مدیریت ارشد سازمان جهت عرضه محصولات جدید با کیفیت و قیمت قابل رقابت با محصولات مشابه داخلی و خارجی می باشد. این حضور پر رنگ در صحنه رقابت های جهانی بی شک مستلزم تجهیز تاسیسات کارخانه به بکارگیری تکنولوژیهای مدرن جهانی از جمله بکار گیری تکنولوژی های موثر و کم هزینه جهت حفظ استمرار تولید و رفع معضل توقف های اجباری ناشی از سختی آب و رسوبات املاح آب با رسوبزدای هیدروفلو در تاسیسات کارخانه اشاره نمود.
مشکل:
در زمان های قدیم در صنعت خودروسازی، بیشتر خودروها از فلز ساخته می شدند، که این قطعات بسیار سنگین بودند. با این حال، صنعت خودرو روز به روز پیشرفت کرد و بازار پلاستیک در دهه های 1940 و 1950 اوج گرفت. بنابراین، خودروسازان شروع به آزمایش قطعات پلاستیکی خودرو کردند. در دهه 1970، تولیدکنندگان قطعات پلاستیک خودرو اولین خودروهایی را با عناصر تزئینی پلاستیکی تولید کردند. بعدا در دهه 1980، آنها همچنین قطعات کاربردی تری مانند چراغ های جلو ماشین، سپرها و گلگیرها را معرفی کردند. در اوایل دهه 2000، تولیدکنندگان خودرو اولین قطعات ساختاری پلاستیکی را برای خودروها رونمایی کردند. امروزه روش تولید قطعات پلاستیک خودرو در صنعت خودروسازی با استفاده از قالب گیری تزریقی توسط دستگاه تزریق پلاستیک انجام می شود. در فرآیند تولید، نقش بخش خنک کاری با آب، و عملیات رسوبزدایی بیش از بیش پررنگ و پر رنگ تر میگردد و آنچه که مسلم هست تدبیر و چاره اندیشی به موقع صنعت گران در مواجه با مشکل رسوب می باشد که نقش حیاتی در میزان تولید دارد. این مهم زمانی نمایان میگرددکه به مرور زمان رسوبات در قالبهای گران قیمت، مبدلهای حرارتی روغن هیدرولیک، رسوخ کرده و آرام آرام نبض خط تولید کارخانه را به مخاطره می اندازد و چرخه ی طبیعی تولید را از حرکت باز میدارد. متعاقباً سهامداران را با خسارات جبران ناپذیری مواجه می نمایند.
کارخانه نصیر لوازم نیز از این امر مستثنی نبوده است و همواره با بهرهگیری از مدرن ترین تکنولوژی نوین دنیا “دستگاه های رسوبزدای هیدروفلو” اقدام به تجهیز، تجهیزات آلومینیوم دایکست و تزریق پلاستیک در مدار خنک کاری کارخانه، مشتمل بر 7 دستگاه تزریق سرب و آلومینیوم و 4 دستگاه تزریق پلاستیک، به منظور بهبود عملکرد دستگاه ها و تولید محصولات با کیفیت در تیتراژ بالا اقدام نموده است. در سال 1397پس از بررسی های فنی و بازدید بعمل آمده توسط کارشناسان فنی شرکت رادین گستر سینا، مشخص گردید رسوب در قالب ها و مبدل های حرارتی یک مشکل دائمی است که عامل اصلی توقف در فرآیند تولید در کارخانه نصیر قلمداد می گردد. لازم به ذکر است که قالب ها قلب فرآیند تولید می باشند، به گونه ای که اختلال در عملکرد قالب ها به منظور اختلال در کل سیستم تلقی میگردد. مجاری بسیار باریک عبور آب در قالبها، همواره خطر گرفتگی را در بر دارند. چنانچه سختی آب به درستی کنترل نشود، با توجه به دمای بالای قالبها در زمان تزریق، بلافاصله این مجاری با رسوب پر شده و مانع از عبور آب می شوند. میزان آزاد شدن بی کربنات کلسیم در آب در اثر افزایش دما تشدید شده، و تبدیل به رسوبات چسبنده و سفت کربنات کلسیم داخل لوله ها و مجاری می شود. این رسوبات صرفاً با اسید شویی قابل جداسازی از سطوح می باشد. اسیدشویی به مرور زمان تمامی قالبها و لولهای مسی د ر مبدلهای حرارتی را از بین می برد. هزینه جایگزینی قالب ها بسیار بالاست و تعمیر یا تامین نیز زمانبر میباشد.
درکارخانه ی نصیر لوازم در واحد تزریق پلاستیک از قالب گیری تزریقی استفاده میگردد که در نتیجه آن لوازم پلاستیکی خودرو تولید می شود و سیستم فرآیند تولید به گونه ای می باشد که مواد پلاستیکی مذاب را به داخل حفره قالب ها تزریق می کنند. سپس پلاستیک ذوب شده، سرد و سخت می شود و در نهایت قسمت تمام شده را خارج می کنند. در فرآیند خنک کاری و سرد شدن پلاستیک از آب سرد بعنوان خنک کننده استفاده میگردد و طبق قانونی همیشگی هرجا که سیال آب باشد با پدیده ای بنام رسوب مواجه و مقوله بنام رسوبزدایی مطرح می گردد. و بیش از پیش نقش رسوبزدای هیدروفلو جهت رفع مشکل رسوب و رسوبزدایی پر رنگ و پر رنگ تر میگردد.
راه حل :
در سال 1397 کارخانه نصیر لوازم جهت جلوگيري از تشکیل رسوب و رسوبزدايي در مدار خنک کن که شامل 7 دستگاه تزریق سرب و 4 دستگاه تزریق پلاستیک و مدار لوله کشی می باشد با کادر فنی شرکت رادین گستر سینا تماس حاصل نموده است و طی بررسی های بعمل آمده و بازدید از تجهیزات کارخانه در تاریخ 21/07/1398 جهت مدار برج خنک کن تزریق پلاستیک یک دستگاه سری Pصنعتی بر روی لوله 3 اینچ خروجی پمپ سیرکولاسیون پیشنهاد و نصب گردیده است. از وجوه متمایز کننده دستگاههای رسوبزدای هیدرفلو با سایر رسوب زداها میتوان به اندازه دستگاه های رسوبزدا اشاره کرد که بسیار کوچک بوده، بطوریکه در فضای بسیار کم و بر روی لوله بدون اشغال کردن فضای موتورخانه ( پمپ خانه) صنعتی براحتی نصب می گردد. مدت زمان مورد نیاز جهت نصب دستگاه صنعتی حداکثر 30 الی 40 دقیقه می باشد، مصرف برق و انرژی مصرفی بسیار پایینی دارد و از همه مهم تر نیاز به برش لوله و لولهکشی اضافه ندارد. با حذف لولهکشی کاهش هزینه اجرائی و افزایش سرعت نصب را به همراه دارد.
رسوب زدای هیدروفلو ترکیبات شیمیایی آب و PH را تغییر نمیدهد و هیچ ماده ای وارد آب نمیکند و در تمامی مدارهای تاسیساتی بهداشتی و غیر بهداشتی، در مدارهای باز یا بسته قابل نصب است. از مزیت های دیگر دستگاه های رسوبزدای هیدروفلو میتوان به کاهش بار مالی، سرمایه گذاری بلند مدت و صرفه جویی اقتصادی یاد کرد که موجبات افزایش طول عمر تجهیزات، کاهش مصرف آب و انرژی … را فراهم خواهدکرد. این سرمایه گذاری بلند مدت با گذشت زمان و با تضمین تولید مستمر، روند نزولی بار مالی را در پروژه های صنعتی و خانگی به ارمغان خواهد داشت.
موارد ذکر شده تنها بخشی از مزایای دستگاه رسوبزدای هیدروفلو در مقایسه با سختی گیر و سایر رسوبزدا ها می باشد. به طور مختصر میتوان عملکرد دستگاه رسوبزدای هیدروفلو را بدین گونه توصیف کرد که طی فرآیند رسوبزدایی رسوبات از حالت سخت گچی و آهکی را به نانو ذرات و خوشه های میکرونی کریستال غیرچسبنده، تبدیل گردیده و اجازه نشست رسوبات را در داخل سیستم نمیدهد.

PSU
بازدید های دوره ای 21/10/1398:
بازدید دوره ای مرحله اول عملکرد دستگاه رسوبزدای هیدروفلو بر روی مدار برج خنک کاری دستگاه های تزریق آلومینیوم در دیماه 1398 و بازدید دوره ای دوم در آذرماه 1400 انجام شده توسط بخش خدمات پس از فروش کلیه دستورالعمل ها و پایش ها تحت نظارت این شرکت قرار گرفته است. سختی آب (نمکهای محلول) در محدوده 1300 الی 1500 میلی گرم در لیتر بوده و با توجه به حذف سختی گیرهای رزینی و سیستم تصفیه آب RO طبق اظهارت کادر فنی کارخانه شرکت نصیر لوازم ، در زمان سرویس مبدلها، رسوبات سفت و چسبنده قدیمی مشاهده نشده و کلیه رسوبات نرم بوده که با آب قابل شستشو بوده است و در این مدت نیز هیچگونه اسید شویی انجام نشده است. مجدداً پیگیری ها در سالهای 1401 و 1402 ادامه داشه و با توج به رضایت مشتری از عملکرد رسوبزدای هیدروفلو و بخش خدمات پس از فروش، تائیدیه رضایتمندی مشتری در بهمن ماه 1403 اخذ گردید.

کنترل عملکرد دستگاه و تست سیگنال
نتایج نهایی :
با بکارگیری روشهای نوین تصفیه آب در صنایع مختلف، که از این سیال برای انتقال حرارت استفاده می نمایند، عملاً نیاز به تجهیز و احداث واحدهای تصفیه خانه رزینی یا سیستم های آب شیرین کن صنعتی اسمز معکوس RO حذف خواهد شد. صنایع قادر خواهند بود از آبهای لب شور و با کیفیت پایین که حتی برای کشاورزی هم مضر است در خطوط تولید و صنایع خود استفاده نمایند. در سال 1403 ارزش واقعی آب 98000 تومان برآورد می شود، این در حالی است که نقطه سر به سر برشکستگی آب ایران سال 1412 می باشد، لزوم استفاده از آب های نامتعارف روز به روز بیشتر می شود. چنانچه فرض شود در این پروژه آب چاه لب شور با TDS 5000 الی 6000 میلی گرم در لیتر موجود باشد، دستگاه رسوبزدای سری P هیدروفلو براحتی سختی آب را در مدار خنک کاری کنترل می نماید و نیاز به صرف هزینه های زیاد برای تولید آب نرم یا آب مقطر نمی باشد. با توجه به بحرانهای پیش روی صنایع، در سالهای آینده مباحث محیط زیستی و جرائم مرتبط به آن نیز به چالش های جدید صنایع اضافه خواهد شد.