رسوبزدای هیدروفلو بهترین جایگزین سختی گیر رزینی

4 دی, 1396

تکنولوژی رسوبزدایی هیدروپت انگلستان

این تکنولوژی تنها رسوب زدایی است که می‌تواند بدون استفاده از سختی گیر رزینی و به تنهایی در تاسیسات تهویه مطبوع و صنعتی عمل نماید. مهمترین عامل موفقیت شرکت هیدروپت در انگلستان از سال 1992 و در ایران از سال 2005 (1384 ) حذف کامل سختی گیر رزینی جهت رسوب زدایی آب سخت است. حذف کامل سختی گیر رزینی در ابتدا با مخالفت و ابهام کارشناسان و ناظران تاسیساتی و ساختمانی مواجه شده که به دلیل عدم کارایی رسوب زداهای مغناطیسی مشابه است. در حال حاضر چیلرخانه‌هایی با ظرفیت 4000 تن تبرید در تهران از سال 1387 و 8000 تن تبرید در کاشان از سال 1390 در حال بهره برداری با حذف سختی گیر رزینی و بدون مواد شیمیایی هستند.

هم اکنون با وجود سختی آب بالا در تمامی پروژه‌های شرکت رادین گستر سینا سختی گیر رزینی از مدار خارج می‌گردد چرا که قابلیت رسوب زدای هیدروفلو را ندارد. سختی گیر و رسوب زدای هیدروپت انگلستان قادر است امواج رادیویی با فرکانس /120 الی /200 کیلوهرتز را تولید و بصورت پایدار در مدار لوله‌کشی و سیال مربوطه منتشر نماید. انتشار سیگنال‌هـای رادیویی باعث تشکیل ذرات کریستـال داخل سیال می‌گردد و این کریستال‌های متقارن به سطوح نمی‌چسبند و با جریان سیال از منطقه بحرانی (مبدل حرارتی، بویلرها و …) دور می‌گردند.

از آن رو که برای ایجاد کریستالهای پایدار کلسیت که متشکل از کربنات کلسیم و منیزم است، به هر دو جزء آنیون (کربنات و بی کربنات) و کاتیون (کلسیم و منیزماحتیاج است، لذا استفاده از سختی گیر رزینی، موجب حذف املاح کاتیونی گردیده و بالانس استوکیومتریک آنیونها و کاتیونها را بر هم زده و عملکرد دستگاه رسوب زدای هیدروفلو کاهش می‌یابد، این امر می‌تواند دلیلی مشخص برای حذف رسوب گیر رزینی درنظرگرفته شود. اهمیت این تکنولوژی منحصر بفرد در دنیا بدلیل قابلیت استفاده از آب خام با سختی و بدون نیاز به طراحی سیستم رسوب گیری، سختی زدایی و تصفیه آب در صنایع است. حجم آب در شستشوی رزینها و عملیات بکواش و احیا حدود 8 تا 15 درصد آب تولید است.

بیشتر بخوانید : معایب سختی گیر رزینی

رابطه بین رسوبگذاری و خوردگی در آب سخت و آب نرم

آب سخت و آب نرم رفتار متفاوتی در قبال رسوبگذاری و خوردگی از خود بروز می‌دهند.

آب سخت =  رسوبگذاری زیاد   – خوردگی کم  

آب نــرم  =  رسوبگذاری کم  –  خوردگی زیاد 

ایجاد بالانس بین پتانسیل رسوبگذاری و خوردگی آب، به دلیل رابطه الاکلنگی بین آنها برای بهره بردار بسیار مشکل است. عملاً در زمان استفاده از سختی گیر رزینی با حذف املاح سخت، نظیر کلسیم و منیزیم و تبدیل آب سخت به آب نرم، رسوب گذاری کم می‌شود ولی تمایل به خوردگی به شدت افزایش یافته و نیازمند به تزریق مواد شیمیایی و ضد رسوب است. در مقابل آب سخت بدلیل وجود املاحی نظیر کلسیم و منیزیم گرایش به رسوب گذاری بالا دارد.

تنها راه منطقی برای کنترل این دو معضل به طور همزمان (رسوبگذاری و خوردگی) استفاده از راهکاری است که بدون تغییر دادن سختی آب، مانع از نشست رسوب در تجهیزات گردد که مطمئناً استفاده از سختی گیر رزینی با توجه به توضیحات فوق باعث خوردگی و پوسیدگی در تجهیزات و روی آوردن به مواد شیمیایی و ضد خوردگی می‌شود. رسوب زدای هیدروفلو تنها رسوب زدایی است که مستقیماً با آب سخت عمل می‌کند و اجازه تشکیل رسوب و خوردگی را نمی‌دهد. شما براحتی با یک تصمیم ساده می توانید در کنترل رسوب، خوردگی و صرفه‌جویی در مصرف آب سهم نقش خود را ایفا کنید.

بیشتر بخوانید:   استفاده از دستگاه رسوب زدا هیدروفلو در صنعت سلولز / خمیر کاغذ

 

مقایسه رسوب زدای هیدروفلور و سختی گیر رزینی

به طور اجمالی عناوین ذیل مقایسه‌ی بین رسوب زدای هیدروفلو و سختی گیر رزینی را نمایش می‌دهد.

مقایسه از لحاظ فضای مورد نیاز جهت نصب

سختی گیر رزینی

نیاز به فضای نصب در محل موتورخانه و فضای سرویس و نگهداری دارد. این فضا در مقایسه اقتصادی بین دو تجهیز می بایست لحاظ گردد.

رسوبزدای هیدروفلو:

بر روی لوله‌های موجود نصب می‌شود و نیاز به هیچ فضای اشغال شده اضافه در موتورخانه ندارد.

 

مقایسه از لحاظ لوله‌کشی و اجرا

سختی گیر رزینی:

نیاز به لوله‌کشی اضافه در مدار لوله‌کشی آب شرب اتصال به خطوط صنعتی و منابع انبساط دارد دستمزد لوله‌کشی می‌بایست در مقایسه اقتصادی لحاظ گردد.

 

رسوبزدای هیدروفلو:

نیاز به لوله‌کشی اضافه ندارد و با حذف لوله‌کشی مدار سختی گیر کاهش هزینه اجرائی و سرعت نصب را به همراه دارد.

 

مقایسه از لحاظ حمل و نصب و هزینه‌های ناشی از آن

سختی گیر رزینی :

تهیه، حمل و نصب سختی گیر رزینی علاوه بر زمان بر بودن، برای کارگاه دارای هزینه سربار است.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

دستگاه‌های رسوب‌گیر هیدرفلو بسیار کوچک بوده بطوریکه با دست قابل حمل و جابجایی است و نصب آن بسیار سریع و آسان است. برای هر دستگاه صنعتی حداکثر 30 الی 40 دقیقه زمان نیاز دارد.

 

مقایسه از لحاظ مواد مصرفی و شارژ مجدد رزین و استهلاک قطعات

سختی گیر رزینی :

عمر رزین‌ها محدود است و می‌بایست در محاسبات زمان بازگشت سرمایه استهلاک 5 الی 6 ساله رزین‌ها در نظر گرفته شود.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

هیچ قطعه‌ی مصرفی ندارد و برق مصرفی دستگاه بسیار ناچیز (25 الی 55 وات ) است.

 

مقایسه از لحاظ تاثیرات کلر و شوک کلر

سختی گیر رزینی :

کلر آزاد که جهت گند‌زدایی استفاده می‌گردد به شدت به رزین‌ها آسیب می‌رساند و عمر آنها را کاهش می‌دهد در صورتی که شوک کلر 8 تا ppm10 ناخواسته سختی گیری می‌شود عملاً رزین‌ها کارایی خود را از دست می‌دهند.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

ترکیبات کلر یا شوک کلر تاثیری بر عملکرد رسوبزدای هیدروفلو ندارد.

مقایسه از لحاظ میزان تحمل حداکثر فشار کاری

سختی گیر رزینی :

حداکثر فشار کاری سختی گیر رزین 4 بار است و با افزایش فشار رزین‌ها کارایی خود را از دست می‌دهند بنابراین در ساختمانهای مرتفع یا می‌بایست چند سختی گیر نصب گردد یا در خروجی سختی گیر بوستر پمپ آب نرم جهت ارسال به طبقات لحاظ گردد. محاسبات بوستر پمپ آب نرم و لوله کشی مخازن می‌بایست در محاسبات اقتصادی لحاظ گردد.

بیشتر بخوانید:   چگونه می‌توان به صرفه جویی در مصرف آب و ذخایر زیرزمینی دست یافت

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوبزدای هیدروفلو در هر فشار کاری که لوله و تجهیزات قادر به تحمل هستند قابل استفاده است. صفر تا 1000 بار یا بیشتر عملکرد هیدروفلو فارغ از فشار است.

مقایسه از  لحاظ آلوده نمودن و غیر قابل شرب نمودن آب

سختی گیر رزینی:

آب سختی گیری شده دارای املاح جایگزین شده سدیم است که برای شرب مناسب نیست، بنابراین در منابع کویلی یا مبدلهای صفحه‌ای سختی گیر نصب نمی‌شود و همواره مبدل‌ها مشکل رسوب دارند.

 

رسوبزدای هیدروفلو:

رسوب گیر هیدروفلو ترکیبات شیمیایی آب و PH را تغییر نمی‌دهد و هیچ ماده ای وارد آب نمی‌کند و در تمامی مدارهای تاسیساتی بهداشتی و غیر بهداشتی قابل نصب است.

مقایسه از لحاظ پتانسیل خوردگی

سختی گیر رزینی :

با حذف کلسیم و منیزیم از آب سخت از میزان رسوب گذاری آن کاسته می‌شود اما پتانسیل خوردگی آن افزایش می‌یابد. آب نرم یا آبی که دارای سختی صفر است بشدت خورنده است. میزان اندازه گیری پتانسیل خوردگی و رسوب گذاری با اندیس رسوب-خوردگی اندازه گیری می‌شود.

بیشتر بدانید : تشدید خوردگی در سختی گیرهای مغناطیسی

 

رسوبزدای هیدروفلو :

سختی گیر هیدروفلو پتانسیل خوردگی را کاهش می‌دهد عملاً علاوه بر این که اجازه تشکیل رسوب را نمی‌دهد با ایجاد جریان فرکانس بالا در کل مدار لوله‌کشی فلزی سطوح داخلی را مثبت می‌نماید. رسوب زدای هیدروفلو تنها، دستگاه کاتدیگ سطح داخلی لوله‌ها است.

بیشتر بدانید :  کاهش خوردگی عمومی و الکتروشیمیایی با سختی گیر و رسوب زدای هیدروفلو

 

مقایسه از لحاظ ایجاد شوره و سفیدک

سختی گیر رزینی:

شوره‌های سفیدی که در جداره خارجی شیرآلات تشکیل می‌شود نشان دهنده‌ی شستشوی معکوس نامناسب با آب نمک که موجب عبور آب نمک و یون کلراید گردیده و همین امر موجب خوردگی لوله‌ها می‌شود.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

هیچ عنصر یا ماده شیمیایی توسط رسوب گیر هیدروفلو وارد آب نمی‌شود به عبارتی رسوب زدای هیدروفلو تکنولوژی سبز بوده و ترکیبات شیمیایی آب را تغییر نمی‌دهد.

مقایسه از لحاظ عمر مفید دستگاه‌ها

سختی گیر رزینی:

عمر سختی گیر رزینی وابسته به اجزای آن نظیر : بدنه فلزی، افشانک‌ها، شیر آلات و غیره است که به دلیل افزایش خوردگی و یون کلر و سایر موارد به صورت عرف از 6 الی 7 سال نیاز به تعمیر اساسی دارد.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوب زدای هیدروفلو دارای عمری بیش از 30 سال است. دستگاه‌ها و رسوب زدای هیدروفلو خانگی دارای مدرک MTBF حدود 36/4 سال هستند و سری صنعتی دارای IP68 و کاملاً ضد آب و گرد و غبار است.

مقایسه از لحاظ حفاظت محیط زیست

سختی گیر رزینی:

پساب نمکی سختی گیر رزینی یکی از مهمترین دلایل از بین رفتن آبهای زیرزمینی و انسداد لایه‌های زیرزمینی است. این آب نمک جزو مغایرت‌های محیط زیستی در ایزو 14001 است. شور کردن آبهای زیر زمینی یکی از خطرات اساسی از بین بردن منابع آب زیر زمینی است.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوب‌گیر هیدروفلو تکنولوژی سبز اروپا است و هیچگونه ماده شیمیایی یا پساب شیمیایی و مضر برای محیط زیست ندارد.

مقایسه از لحاظ صرفه جویی در مصرف آب

بیشتر بخوانید:   تصفیه آب در استادیوم‌های ورزشی به کمک سیستم رسوب زدا هیدروفلو

سختی گیر رزینی :

سختیگیر رزینی اشباع شده و نیاز به احیا و بکواش منظم با آب نمک غلیظ 10% دارد. میزان بکواش حدود 8 الی 12 درصد آب تولیدی است که موجب هدر رفت آب به میزان حداقل 8 الی 12 درصدی می‌شود.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوبزدای هیدروفلو نیاز به بکواش ندارد و همین امر سبب صرفه جویی حدود 8 الی 12% در مقایسه با سختی گیر رزینی می‌شود.

مقایسه از لحاظ کارکرد در آب‌هایی با سختی بسیار بالا

سختی گیر رزینی:

کارایی سختی‌گیر رزینی با افزایش TDS وTH کاهش می‌یابد.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوبزدای هیدروفلو حتی بر روی آب دریا( TDS=4000ppm) و TH های بالا تر هم کار می‌کند.

مقایسه از لحاظ صرفه جویی انرژی

سختی گیر رزینی:

سختیگیر رزینی با تولید آب نرم شیب رسوب گذاری در داخل تاسیسات را کاهش می‌دهد اما با عبور املاح سختی از سختی‌گیر رزینی به مرور زمان، شاهد تشکیل رسوبات در داخل مدار لوله‌کشی و تجهیزات هستیم. این رسوبات راندمان انتقال حرارت را کاهش و موجب افزایش مصرف انرژی می‌گردند.

 

رسوبزدای هیدروفلو :

رسوبزدای هیدروفلو تکنولوژی سبز است که علاوه بر جلوگیری از تشکیل رسوب، رسوبات قدیمی املاح معدنی را نیز از سیستم و تجهیزات نظیر بویلر و چیلر  و مبدل حرارتی و برج خنک کن جدا می‌کند.

رسوب زدای هیدروفلو مزایای فراوانی نسبت به سختی گیرهای رزینی دارد که صرفه جویی در مصرف انرژی، عدم آلودگی آبهای زیر زمینی، محیط زیست و عدم استفاده از مواد شیمیایی را به دنبال دارد .

با کمپین حذف سختی گیرهای رزینی با ما همراه باشید .

نمونه پروژه هایی که در آن سختی گیر رزینی حذف گردیده است :

1- رسوب زدایی و جلوگیری از تشکیل رسوب در موتورخانه مرکزی صدا و سیمای تهران با ظرفیت 4000 تن تبرید با حذف سختی‌گیر رزینی از سال 1387 که تائیدیه‌ی رضایتمندی مشتری نیز از سازمان صدا و سیما اخذ گردیده است .

2- رسوب زدایی و جلوگیری از تشکیل رسوب در موتورخانه اصلی و فرعی سایپا کاشان با ظرفیت 8000 تن تبرید باحذف سختی گیر رزینی از سال 1390 که تائیدیه‌ی رضایتمندی مشتری نیز از شرکت سایپا کاشان اخذ گردیده است .

3- رسوب زدایی دیگ‌های آب داغ 130 درجه سانتی گراد خط تولید شرکت مک ماکارون از سال 1388 که تائیدیه رضایتمندی مشتری نیز از شرکت مک ماکارون اخذ گردیده است بعد از 8 سال بهره برداری مداوم لوله‌های آتش خوار دیگ در سمت آب همانند روز اول نو و بدون رسوب و زنگ زدگی هستند.

 

بیشتر بدانید :

نکته طلایی بهینه سازی کیفیت آب استخر

رازهای مهم سختی گیر آلتراسونیک که نمیخواهند شما بدانید ؟! 

سختی آب و معایب سختی گیر رزینی

معایب سختی گیر مغناطیسی چیست ؟

نصب رسوبزدا هیدروفلو در برج بین الملل تهران

برج بین المللی تهران با ارتفاع 162 متر، به عنوان بلندترین برج مسکونی تهران

برج بین المللی تهران

موتورخانه مرکزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

دارای 2 دستگاه چیلر سانتریفیوژ Carrier و چیلرهای تراکمی اسکرو

صدا و سیما تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *