نحوه تشخیص رسوب زدای امواج رادیویی اصلی
تشخیص رسوب زدا امواج رادیویی اصلی
رسوبزدا یی با امواج رادیویی باند AM اولین بار توسط کمپانی هیدروپت به دنیا معرفی گردید. تکنولوژی نوینی که با استفاده از فریتهای خاص (ferrite) به صورت Patent در انحصار شرکت هیدروپت قرار داشته و از آنها جهت ارسال سیگنال رادیویی ایمن و پایدار در مدارهای لوله کشی استفاده مینماید. آقای پروفسور استفانینی مخترع تکنولوژی رسوب زدا هیدروفلو از نظر علمی ثابت نمودند که اصلاح گرهای فیزیکی مبتنی بر میدانهای مغناطیسی شامل مغناطیس دائمی، و سیم پیچ های الکترومغناطیسی در بهترین شرایط بیش از 40 درصد کارایی ندارند. نقطه ضعف سختی گیرهای مغناطیسی با افزایش قدرت و شدت میدان مغناطیسی بهتر نمیشود. به این فضا که هرچقدر قدرت سختی گیرهای مغناطیسی افزایش یابد تاثیر زیادی در بهبود رسوب گیری ندارد.
اما ایجاد سیگنالهای رادیویی در سیال برخلاف میدان های مغناطیسی تاثیر مستقیم و کاملا موثری در تعامل با یونهای مزاحم آب و فرآیند رسوبزدایی دارد. به عبارتی سیگنالهای رادیویی به شرطی که طبق استانداردهای خاصی طراحی شوند، علاوه بر ایمن بودن، عملکرد غیرقابل مقایسهای با سختی گیرهای مغناطیسی، الکترومغناطیسی دارند.
در مقالهای که در سال 1996 توسط پروفسور دینل استفانینی ارائه گردید نسبت توان منتقل شده به آب در رسوب زدا های ذیل تست و اندازه گیری گردید.
برای الف- سختی گیر الکترومغناطیسی با 1 سیم پیچ
ب- سختی گیر الکترومغناطیسی با 2 سیم پیچ
ج- در رسوب زدا هیدروفلو
اندازه گیری سیگنال تولید شده در رسوب زدا
روش ساده اندازه گیری سیگنال تولید شده در داخل آب است. مطابق شکل ذیل نیاز به 3 دستگاه اسیلوسکوپ است.
در سختی گیرهای مغناطیسی اسیلوسکوپ اول به 2 سرسیم پیچ دستگاه متصل میشود و سیگنال تولید شده دستگاه را اندازه گیری میکند.
اسیلوسکوپ دوم به بدنه لوله متصل میگردد که در این آزمایش از نوع فلزی است تا بهتر بتوان سیگنال ها را مشاهده نمود.
اسیلوسکوپ سوم توسط 2 هادی فلزی که از داخل درپوش پلاستیکی عور داده شده میتواند سیگنال تولید شده در آب را اندازه گیری کند.
بنابراین سیگنال تولیدی دستگاه، سیگنال القایی در سطح لوله و سیگنال القایی در داخل آب قابل اندازه گیری است.
هر چقدر میزان سیگنال منتقل شده به آب بیشتر باشد قابلیت رسوبزدایی بیشتر خواهد بود.
در سختی گیر مغناطیسی تک سیم پیچ، تک آنتن تعداد volt/Div دو ولت و Swip Time/Div 1% میلی ثانیه تنظیم میگردد.
بتوان ضریب انتقال قدرت در سختی گیرمغناطیسی 0000015/0 است که بسیار ناچیز است.
جهت سختی گیر الکترومغناطیسی 2 سیم پیچ نیز 3 اسیلوسکوپ جهت اندازه گیری ضریب انتقال قدرت لازم است. اسیلوسکوپ اول به دستگاه متصل میگردد، اسیلوسکوپ دوم به سیم پیچها و اسیلوسکوپ سوم به هادی متصل به آب، زمانی که اسیلوسکوپ شمار 1 در سختی گیر الکترومغناطیسی ولتاژ پیک توپیک 12 الی 3 ولت را نشان میدهد اسیلوسکوپ 2 و 3 ولتاز 200 میلی ولت طبق تصور ذیل نشان میدهد.
جهت تست رسوب زدا ی هیدروفلو 2 اسیلوسکوپ یکی متصل به آب داخل لوله و یکی متصل به بدنه لوله مورد نیاز است. پس از تنظیم مقدار Volt/Div بر روی اسیلوسکوپ مقدار پیک تا پیک 8 ولت قال مشاهده است دقیقا همان 8 ولت در اسیلوسکوپ 2و3 یعنی داخل آب و بدنه لوله القا میگردد به عبارتی نسبت توان انتقالی در رسوبزدا هیدروفلو 1 است.
ضریب انتقال قدرت به شرح ذیل است:
سختی گیر مغناطیسی تک کویل 0.0000015
سختی گیر مغناطیسی دو کویل 0.0000039
رسوبزدای هیدروفلو 1
اما روش دیگر جهت تشخیص رسوب زدای رادیویی از سختی گیرهای مبتنی بر میدان های مغناطیسی نصب در چاههای آب است.
1 چاه آب را در نظر بگیرید که دارای یک پمپ مستغرق، لوله پمپ لوله جداره و مدار لوله کشی بر روی سطح زمین است. چنانچه تنها دستگاهی که قادر است بدون باز کردن و خارج نمودن پمپ همزمان پمپ وجداره چاه را رسوب زدایی نماید، تکنولوژی هیدروفلو است تصویر ذیل محل نصب سختی گیر مغناطیسی را نمایش میدهد آب پس از عبور از سختی گیر مغناطیسی اثر میدان را دریافت و آنرا متناسب با سرعت آب حمل مینماید. سختی گیرهای مغناطیسی – الکترومغناطیسی و آلتراسونیک نمیتوانند میدانهای مغناطیسی را بر خلاف جهت جربان آب منتقل نمایند.
رسوب زدای هیدروفلو جهت انتشار سیگنال نیازی به جهت جریان آب ندارد و به محض نصب و روشن شدن بر روی مدار سیگنالهای رادیویی را در 2 طرف محل نصب از صد ها تا چندین کیلومتر منتقل مینماید. تصویر ذیل نحوه انتشار سیگنال رسوبزدای هیدروفلو را در لوله روی سطح زمین ، لوله چاه در عمق زمین و حتی لوله جداره نمایش میدهد. سیگنال رسوب زدای هیدروفلو حتی در صورت توقف پمپ و جریان سیال ازطریق لوله پمپ به عمق چاه منتقل شده و از طریق القاء سیگنالها به آب میتواند جداره را نیز تحت پوشش قرار داده و 2 الی 5 متر رسوبات را در حفرههای پشت جداره سختی گیری نماید که این امر افزایش آبدهی و سطح استاتیک و دینامیک آب را به دنبال دارد .
برای تشخیص سختی گیر یا رسوب زدا ی امواج رادیویی واقعی از سازندگان بخواهید با نصب سختی گیر بر روی سطح چاه، رسوبات پمپ در عمق چاه را رسوب زدایی نماید.
تنها رسوبزدا ی هیدروفلو قادر به نصب بر روی زمین، ارسال سیگنال در جهت مخالف حرکت آب و رسوبزدایی در اعماق زمین است. افزایش فرکانس جریان الکتریکی در سختی گیرهای مغناطیسی در محدوده ی بالاتر از 20 کیلو هرتز و ایجاد میدان مغناطیسی متغییر یا پلاس، رسوبزدا با امواج رادیویی به حیاب نمی آید.
سیگنال تولیدی محدود به محل نصب نباشد و در طول لوله منتشر شود.
به دلیل تداخل امواج رادیویی حتما می بایست این دستگاه ها دارای استاندارد EMC باشند و در صورتی که سختی گیر الکترومغناطیسی باشند، می بایست تائیدیه مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار در خصوص اندازه گیری عوامل زیان آور فیزیکی- مغناطیسی – رادیویی را داشته باشند.
با استفاده از دستگاه رسوبزدای امواج رادیویی واقعی جهت تعمیم مدار گرمایش تنها 1 دستگاه کافی است.
بیشتر بدانید :
شگرد رسوبزدا های تقلبی-سیگنال ساز فیک
معایب سختی گیر مغناطیسی چیست ؟
رازهای مهم سختی گیر آلتراسونیک که نمیخواهند شما بدانید !؟
رسوبزدای هیدروفلو بهترین جایگزین سختی گیر رزینی